« Înapoi la pagina precedentă

Nuspui

Cod: 11906


În unele zone ale ţării, mai este cunoscut sub denumirea de moşmon. Delicioasele fructe pe care le produce se coc la sfârșitul lunii octombrie. Produce mult și regulat. Frunzele mari, verzi şi înflorirea târzie face ca pomul să aibă şi un aspect ornamental deosebit. Este autopolenizator.
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: februarie - aprilie / octombrie - decembrie


  
Perioadă de coacere:
oct - nov
  
Cerinţe faţă de amplasament: Soare, semiumbră

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate, iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Nuspuiul trăieşte pe aproape orice tip de sol, nu necesită îngrijiri speciale, distanţa de plantare: 3-4 m. Înălțimea la maturitate 3-6 m.


  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică primăvara tăieri de rărire.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Nuc altoit Milotai

    Cod: 11905
    Este unul dintre cele mai bune soiuri. Recoltarea are loc la sfârșit de septembrie. Fructele sunt sferice, coaja lor este subţire - de 2 mm, iar procentul de miez este 50-52%. Pomul are creştere mediu-viguroasă...
  • Alun turcesc (Corylus colurna)

    Cod: 13622
    Noutate de mult căutată de iubitorii de grădinărit! Fiind un arbore impozant, deseori se plantează și în parcuri. Fructele sunt foarte gustoase, extrem de bogate în uleiuri vegetale și vitamine...
  • Diospyros kaki (Curmal japonez)

    Cod: 14000
    Fructul Dumnezeiesc sau Curmalul japonez este un fruct deosebit datorită calităţilor sale excepţionale. Are savoare specială: o combinaţie între aroma piersicii, caisei şi a perei. Este foarte...
1