Nou

« Înapoi la pagina precedentă

Phlox paniculata Katherine

Cod: 47370


Straturile cu plante perene vor fi mai frumoase ca oricând în prezența Katherinei. Acest soi de Phlox sau Brumărea, cum i se mai spune în limbaj popular va fi în centrul atenției, datorită alurii sale și a fermecătoarelor inflorescențe. Acestea sunt formate din floricele liliachii cu accente albe în centru, ce stau adunate în panicule. Frunzele sunt dispuse de-a lungul întregii tulpini, de la bază până sus la flori și nu fac altceva decât să le scoată și mai tare în evidență, prin nuanța închisă de verde. Formează tufe bogate, iar dacă se plantează în grup vor deveni un punct central de interes. Pot fi plantatate cu scopul de a forma borduri spectaculoase sau pot fi folosite ca fundal pentru alte plante perene, mai joase, întrucât Phlox paniculata Katherine poate ajunge până la 100 cm, la maturiatate. Atrage fluturii ca un magnet, dar și bondarii, mai ales că emană și un parfum plăcut, dulceag. Florile pot fi tăiate pentru a fi puse în vază, ca urmare vă vor decora și interiorul casei, nu doar grădina. Se amplasează în locuri însorite, luminoase ori parțial umbrite.
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
iul - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Soare, semiumbră

  
Mărimea la livrare: plantă la ghiveci

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 30 cm. Înălţimea la maturitate este de: 100 cm.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditate corespunzătoare.
  • Pentru înflorire bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

0