Nou

« Înapoi la pagina precedentă

Phlox paniculata Kirchenfürst

Cod: 47368


Phlox-urile sau Brumărelele cum li se mai spune în limbaj popular sunt unele dintre cele mai iubite plante perene. Ele transformă radical aspectul oricărei grădini. Acest soi se va face lejer remarcat și va ademeni orice privire, fapt confirmat de numeroasele premii obținute la diverse competiții de profil, din străinătate. Începând din iulie, până la mijlocul toamnei această splendoare vă oferă cu generozitate nenumărate inflorescențe, vesel colorate. Florile roz-fuchsia, cu discrete accente de roșu în centru, sunt dispuse grupat în panicule voluminoase, ce apar în vârful unor tije înalte, ferme, viguroase. Pe lângă faptul că sunt extrem de frumoase și te fac să vezi viața în roz, emană un parfum extrem de plăcut. Fluturii și albinele vor da târcoale plantei, deoarece este una dintre preferatele lor. Frunzele lanceolate, de un verde mediu, împodobesc tijele începând de la baza lor, până încep florile. Se potrivește mănușă în curțile amenajate în stil rustic, însă peisagiștii au început să o folosească și în grădinile moderne, în parcuri sau alte aranjamente stradale. Se poate planta solitar sau în grup printre alte soiuri de Phlox sau plante perene, cum ar fi echinacea, rudbeckia, crini etc. Poate fi amplasată în locuri însorite sau parțial umbrite.
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
iul - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Soare, semiumbră

  
Mărimea la livrare: plantă la ghiveci

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 30 cm. Înălţimea la maturitate este de: 100 cm.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditate corespunzătoare.
  • Pentru înflorire bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse recomandate


Produse similare

0