Plantarea viţei de vie

Până la plantare, butaşii de vie cumpăraţi, se pot păstra câteva zile în locuri umbrite, ferite de vânt, îngheţ (cum ar fi pivniţa) sau în nisip umed dacă posibilităţile ne permit; dacă nu, atunci ca o soluţie interimară este bună şi o pungă de nailon, în care păstrăm rădăcinile acestora în condiţii de umiditate permanentă.

Înainte de plantare, timp de 1-2 zile este recomandată păstrarea rădăcinilor în apă.

Important! Butaşii trebuie plantaţi în aşa fel încât locul altoirii să fie deasupra pământului cu 1-2 cm.

În cazul în care plantarea se face cu ajutorul sapei, rădăcinile vor fi fasonate la o lungime de aprox. 10-15 cm, care în momentul punerii sale în groapă (aproximativ 40x40x60 cm) se desfăşoară în formă de evantai pentru ca acestea să nu se răsucească spre exterior.

Este foarte important ca în jurul rădăcinii butaşului să nu rămână aer.

Pe fundul gropii putem pune îngrăşămint, acesta trebuie acoperit cu pământ pentru evitarea contactului direct dintre rădăcină şi îngrăşământ. Mai apoi se udă cu apă din abundenţă (5-6 l) (mocirlire), apoi se face muşuroirea altoiului cu pământ reavăn şi mărunţit. Acest lucru este important mai ales pe timpul iernii când persistă pericolul de îngheţ.

La plantarea de toamnă a butaşului de vie, tunderea nu este obligatorie se lasă pe primăvară, după trecerea gerurilor (se lasă doar un lăstar mai puternic cu 2 muguri).

Dacă aveţi nevoie de alte sugestii sau sfaturi privind plantarea, îngrijirea plantelor vă rugăm contactaţi-ne cu încredere! Oferta noastră actualizată de butași o găsiți dacă accesați următoarea pagină: http://www.sweetgarden.ro/plante-roditoare/butasi-de-vita-de-vie




0