Cum arată gardul viu ideal?

Cel mai frumos gard viu este chiar al tău. Cam asta este deviza în care credem. Toate plantele care pot fi folosite cu acest scop sunt speciale, fiecare având farmecul său. Deci, totul depinde de spațiul de care dispunem, de locația în care-l amplasăm și de soiurile pe care le alegem, în funcție de ceea ce ne dorim să obținem din punct de vedere estetic, cromatic.

Utilitate

            Un gard viu nu este doar estetic, el ne protejează de zgomot, de praf, ba chiar și de ochii indiscreți, ai vecinilor; deci ne oferă intimitate. Dacă dispuneți de un spațiu generos în grădină și aveți multă imaginație, puteți realiza chiar și labirinturi decorative. Sau îl puteți folosi pentru a delimita mai multe zone ale grădinii. Spre exemplu, puteți separa zona de legume, de spațiile recreative. Cu atât mai mult, dacă aveți și un animăluț de companie sprinten, curios și amator de delicii vegetale.

Variante de succes

            La baza unui gard viu, pot sta o multitudine de plante, cu precădere arbuștii ornamentali. Care, veți spune? Ei bine, există anumite soiuri care se potrivesc mănușă unui asemenea scop și sunt deja celebri, cum ar fi: chiparosul, thuja, laurul sau lemnul câinesc. DAAAR putem obține un gard viu spectaculos, din foarte multe plante, precum arbuștii ornamentali cu creștere înaltă, spre exemplu: forsythia, tamarix, weigela, pyracantha, hortensia, berberis. De multe ori s-au dovedit a fi niște alegeri, cu adevărat înțelepte, datorită spectaculozității de care dau dovadă, mai ales în momentul înfloririi.

            Însă, dacă vă doriți garduri vii, ceva mai scunde vă stau la-ndemână plante, precum: mahonia, osmanthus, hibiscus, trandafiri, ba chiar și rafinata lavandă.

            Din enumerarea de mai sus, cu ușurință se poate observa cât de mare este gama plantelor ce pot alcătui un gard viu de vis. Dacă până acum ați stat pe gânduri, neștiind ce plantă ar fi potrivită pentru acest scop, de acum înainte veți ști. Orice ați alege, cu siguranță vă veți declara mulțumit, iar rezultatul muncii voastre va fi spectaculos.

Găsiți oferta noastră de plante pentru gard viu, dacă accesați următoarea pagină: https://www.sweetgarden.ro/plante-ornamentale/plante-pentru-gard-viu

           


1