Câteva informaţii privind plantele căţărătoare

plante cataratoare

Vă prezentăm câteva informaţii suplimentare despre plantele căţărătoare, condiţiile necesare plantării lor, precum şi cum puteţi obţine cele mai bune rezultate în plantarea acestora.

Plantele căţărătoare trebuie plantate la o distanţă de 25 cm de ziduri, sisteme de sprijin, într-un sol bogat în substanţe nutritive, afânat.

Plantele căţărătoare necesită un sol bogat alimentat cu apă. În cazul solurilor închegate, umede, cu apă stagnantă este recomandat să schimbăm solulul din groapa de plantare, iar pe fundul acesteia să aşezăm un strat de pietriş.

Dacă planta este dirijată pe un sistem de sprijin, acesta trebuie plasat la o distanţă de 10 cm de la zid. Toamna, pământul de la rădăcina plantei trebuie acoperit cu fân, frunze uscate sau compost.

Este foarte important să păstrăm un spaţiu suficient în jurul rădăcinii pentru a asigura dezvoltarea satisfăcătoare a acestuia.

Sistemul de sprijin trebuie să fie în conformitate cu virtutea, modul de creştere al plantei respectiv trebuie luată în calcul şi înălţimea finală a acesteia. Soiurile care au o creştere puternică trebuie tunse regulat.

Dacă în grădina noastră există pomi fructiferi sau arbori ornamentali uscaţi, tăierea acestora nu este unica soluţie: pe tulpina lor putem dirija o plantă căţărătoare frumoasă şi colorată. Celor cărora le plac plantele veşnic verzi, iedera cu siguranţă le va câştiga simpatia.

Dacă aveţi nevoie de alte sugestii sau sfaturi privind plantarea, îngrijirea plantelor vă rugăm contactaţi-ne cu încredere! Puteţi consulta oferta noastră de plante căţărătoare, aici.1