« Înapoi la pagina precedentă

Cireş negru Lambert

Cod: 11718


Fructele de mărime medie au pieliţa de culoare bordo închis aproape negru. Pulpa este dulce, aromată, extrem de suculentă. Cireșele lucioase au formă de inimă. Pot fi consumate proaspete sau conservate. Are coacere mediu-târzie. Polenizator: Bigareau Burlat.
 


Preț: 26 lei

  
Perioadă de plantare: februarie-aprilie / octombrie-decembrie


  
Perioadă de coacere:
iun - iun
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate, iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţă.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Cireşul preferă solul aerisit, potrivit de bogat în apă, substanţe nutritive.
  • Distanţa minimă de plantare: 5-7m. Înălţimea la maturitate este de: 4-6 m.
  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, anual de 2 ori:  în februarie-martie şi tăiere de vară în iunie-iulie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Cireş Bigarreau Burlat

    Cod: 11701
    Fructele sunt folosite mai ales pentru consum proaspăt, dar sunt ideale şi pentru prelucrare. Fructele sunt mijlocii - mari, de culoare bordo, pietroase cu gust dulce-acidulat. Pomul are vigoare mare...
  • Cireş Vega

    Cod: 11710
    Fructele sunt mari (7 g), sferice, culoarea de bază este galben deschis acoperit cu supracoloraţie roşie pe partea cu soare. Pulpa este mediu pietroasă, cu gust specific dulce, savuros. Înflorirea...
  • Cireş Uriaş de Hedelfingen

    Cod: 11708
    Fructele se coc la sfârşit de iunie-început de iulie. Sunt mari, au culoarea roşu închis, la coacere cu puncte bordo. Pulpa este semipietroasă,  suculentă, cu gust plăcut, puţin condimenta...
1