Nou

« Înapoi la pagina precedentă

Fritillaria Raddeana

Cod: 32529


O plantă uimitoare, cu aer imperial. Tulpina dreaptă și viguroasă susține în vârful ei, un grup de flori elegante. Acestea au forma unor clopoței care atârnă firav, clătinându-se în bătaia vântului. Petalele au o culoare fină, galben-verzuie ce luminează de-a dreptul orice colț de grădină. De printre clopoței, chiar în vârful tulpinii, un mănunchi de frunze înguste și lungi iese în evidență, precum un moț . Planta este impunătoare nu doar prin aspect, ci și prin înălțime, care la maturitate, poate ajunge până la 60 de cm. Înflorirea are loc primăvara, în perioada aprilie-mai. Se amplasează în locuri cu mult soare, dar tolerează și semiumbra. Solul în care se plantează trebuie să fie bine drenat, pentru a se dezvolta armonios. Pachetul conţine 1 bulb.
 


Momentan nu este disponibil
Disponibil: 15.08.2020

  
Perioadă de plantare: septembrie - decembrie


  
Perioada de înflorire:
apr - apr
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 1 bulb/ 1 pachet

  • Bulbii de flori se depozitează până la plantare în spaţii uscate, bine aerisite, răcoroase. Desfaceţi pachetul lor pentru aerisire.
  • Plantele bulboase preferă solul fertil, potrivit de umed, bine drenat.
  • Bulbii se aşază în groapa de plantare cu partea ascuţită în sus/cu rădăcinile de anul trecut în jos.

 

  • Numai atunci se taie partea aeriană când este complet uscată, astfel substanţele nutritive din aceasta se vor depozita în bulb.
  • Bulbii de toamnă sunt rezistenţi la ger, nu necesită protecţie de iarnă. Doar în cazul în care îi plantăm în ghiveci, atunci trebuie acoperit peretele ghiveciului.
  • Înainte şi după înflorire se poate administra îngrăşământ.

Produse asociate


Produse similare

1