Iernatul Muşcatelor

Muşcatele nobile nu sunt pretenţioase în ceea ce priveşte iernatul. Scoateţi-le din pământ sau din jardiniere de pe balcon şi îndesate una lângă alta puneţi-le într-o ladă.

Acoperiţi de tot rădăcinile cu pământ şi puneţi lada într-un loc ferit de îngheţ cu puţină lumină. Astfel necesită o udare nesemnificativă, nu înmuguresc, pe perioada iernii rămân în stare latentă iar odată cu sosirea primăverii fasonat şi plantat din nou, va înflori frumos.

Muşcatele curgătoare pot ierna în locuri luminoase, încălzite, şi udate regulat.

Butaşii mai în vârstă de 2-3 ani, au un grad de înflorire scăzut, şi vor aduce din ce în ce mai puţine flori. Din acest motiv este recomandat ca din când în când să vă reînnoiţi rezerva de muşcate, să cumpăraţi butaşi noi, mai frumoşi, cu mai multe inflorescenţe.

În cazul în care sunt sădite în ghiveci, trebuie lăsate afară până când nu le ameninţă pericolul îngheţului. Când acesta apare, le adăpostim în locuri unde sunt ferite de ger, la temperatura de 5-10 grade C.

Cu puţină lumină, udare din două în două săptămâni acesta poate ierna fără nicio dificultate.

Dacă aveţi nevoie de alte sugestii, sfaturi privind plantarea, îngrijirea plantelor vă rugăm contactaţi-ne cu încredere!

                               


1