Iernatul plantelor mediteraneene şi sensibile la îngheţ

De îndată ce mercurul din termometre scade sub 10 grade Celsius a sosit timpul să adăpostiţi plantele mediteraneene pe perioada iernii.

Aceste plante nu supravieţuiesc iernilor de la noi, nici măcar acoperite, de aceea trebuie adăpostite într-un loc unde constant sunt 5-10°C şi este lumină. Un astfel de loc este un garaj încălzit, o pivniţă luminoasă sau un antreu/cameră neîncălzită. Nu trebuie să uităm să le udăm din când în când ca să nu se usuce de tot. Plantele mediteraneene care iernează în locuri luminoase: Leandru, Bougainvillea (sau floarea de hârtie, se pune la iernat după fasonare), Trompeta îngerilor, Callistemon, citricele precum: Lămâia, Portocalele, Kumquatul, Limeul, Eucaliptul, Passiflora - floarea pasiunii, Rozmarinul, Strelitzia -pasărea paradisului.

Primăvara de îndată ce temperaturile nocturne nu scad sub 10°C, se pot scoate din nou în grădină/terase.

Dacă aveţi nevoie de alte sugestii, sfaturi privind plantarea, îngrijirea plantelor vă rugăm contactaţi-ne cu încredere!


1
Warning: file_get_contents(http://ipinfo.io/54.198.243.51?token=7ce3877eca3700) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 429 Too Many Requests in /var/www/sweetgarden.ro/index.php(47) : eval()'d code on line 1