« Înapoi la pagina precedentă

Măr Golden Delicios

Cod: 11102


Soiul Golden este probabil cel mai apreciat şi cunoscut soi de măr dintre toate soiurile galbene. Pomul are creştere mai slabă, dar este foarte productiv. Fructul este de calitate superioară, cu pulpa gălbuie, crocantă, suculentă, pronunţat dulce, slab acidulată, cu gust foarte plăcut. Pomul şi ca polenizator este foarte preţios. Polenizatori: Gala, Idared.
 


Preț: 26 lei

  
Perioadă de plantare: februarie-aprilie / octombrie-decembrie


  
Perioadă de coacere:
sept - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa solului.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Mărul se dezvoltă pe multe tipuri de sol, distanţa minimă de plantare: 2,5-3 m.
  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, în perioada februarie-martie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi, adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Măr Florina

    Cod: 11113
    Concurează cu cele mai îndrăgite soiuri roşii, căci fructul este mare, aspectuos, având culoare roşu intens. Pulpa pietroasă este mai degrabă dulce, are aciditate redusă. Poate fi păstrat din...
  • Măr Jonathan la ghiveci

    Cod: 12911
    Fructul are un gust excelent, este de dimensiune medie (120-130 g.), cu pieliţa subţire, roşie. Pulpa alb-gălbuie, suculentă, dulce prezintă o aromă caracteristică foarte intensă. Este ideal...
  • Măr Freedom

    Cod: 11108
    Acest soi nou de măr rodeşte bogat an după an cu îngrijire minimă şi are o rezistenţă ridicată la boli. Merele mari, zemoase, crocante şi acidulate au pieliţa roşie cu o tentă de galben. Se...
0