« Înapoi la pagina precedentă

Păducel (Crataegus monogyna)

Cod: 45083


Arbust spinos, extrem de popular și des întâlnit la noi în țară, ce formează o coroană cu crengi pendente. Foliajul este aspectuos prin forma penat-lobată, iar florile albe, delicate se prezintă grupat sub formă de corimb. Produce fructe rotunde, de culoare roșie. Arbustul este des folosit pentru formarea gardurilor vii, datorită aspectului său decorativ. Însă este util și din punct de vedere medicinal. În acest sens se folosesc atât frunzele, florile, cât și fructele. De regulă, din flori și fructe se prepară infuzii sau tincturi, dar în farmacii puteți găsi chiar și capsule. Produsele pe bază de păducel s-au dovedit eficiente în tratarea insomniilor, stărilor de oboseală, iritabilitate. Sunt indicate și în cazul persoanelor care suferă de angină pectorală sau au hipertensiune arterială, nevroze cardiace. Florile și fructele conțin amine aromatice, vitamina C și B complex, uleiuri volatile. Poate fi plantat solitar sau ca aliniament, în grădini, parcuri ori ca decor stradal. Se amplasează în locuri însorite sau semiumbrite. 

 


Preț: 39 lei

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
apr - mai
  
Cerinţe faţă de amplasament: Soare, semiumbră

  
Mărimea la livrare: 60-80 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 3-4 m. Înălţimea la maturitate este de: 5-8 m.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru înflorire mai bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

0