« Înapoi la pagina precedentă

Păr Bosc Kobak

Cod: 11202


Pieliţa este verde-gălbuie, acoperită complet cu o rugină brun-roşiatică. Pulpa este alb-gălbuie, foarte fină, untoasă, pronunţat suculentă, dulce şi potrivit de aromată, fiind de calitate superioară pentru masă. Este ideal pentru consum proaspăt, prepararea deserturilor. Are productivitate mare. Este un soi viguros. Se poate depozita pe termen lung. Polenizator: Williams, Favorita lui Clapp, Hardenpont.
 


Preț: 26 lei

  
Perioadă de plantare: februarie-aprilie / octombrie-decembrie


  
Perioadă de coacere:
sept - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează. 
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului. 
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit. 
  • Părul preferă sol fertil, este rezistent la secetă, distanţa minimă de plantare: 2,5-3 m.
  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, în perioada februarie-martie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Păr japonez - Nijisseiki

    Cod: 11908
    Este un soi nou, o combinaţie perfectă între măr şi păr. Este zemoasă ca para, pietroasă ca mărul. Fructul este mare de culoare galben-aurie. Pulpa este galbenă cu o aromă deosebită. Pomul...
  • Păr japonez - Hosui

    Cod: 11907
    Este un soi nou, o combinaţie perfectă între măr şi păr. Este zemoasă ca para, pietroasă ca mărul. Fructul este mare de culoare galben-bronz. Pulpa este de culoare galbenă, cu o aromă deosebită...
  • Păr Hardenpont

    Cod: 11206
    Este un soi de iarnă foarte productiv, cu fructe mari. Pulpa este foarte zemoasă, topitoare, dulce-aromată. Se poate depozita până în februarie-martie. Este ideal pentru compot. Pomul este de vigoare...
0