« Înapoi la pagina precedentă

Rosmarin

Cod: 46005


Plantă aromatică folosită mult în gastronomie, la condimentarea mâncărurilor de carne. În iernile blânde iernează afară şi la noi în ţară. Trebuie plantată într-un loc însorit, ferit, iar iarna trebuie acoperită cu crengi de conifere, frunze uscate sau paie. Dacă se ţine în ghiveci se introduce la iernat.
 


Preț: 15 lei

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
mai - aug
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 20/30 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Necesita sol uscat.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 30 cm. Înălţimea la maturitate este de: 80-100 cm.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru frunziş bogat se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă temperatura scade sub -10 grade Celsius necesită protejare pe timpul iernii.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

 


Produse asociate


Produse similare

  • Cimbrişor (Thymus vulgaris)

    Cod: 33144
    Cimbrișorul este o plantă perenă, cu origini mediteraneene, care face parte din categoria celor aromatice și se prezintă sub formă de subarbust. Formează o tufă bogată, cu tulpini bine ramificate...
  • Roiniță (Melissa officinalis)

    Cod: 47076
    E o plantă înaltă, cu flori alb-liliachii şi cu frunzele de un verde deschis. Dar ceea ce o distinge de suratele ei din natură, este mireasma pe care o răspândeşte şi care seamănă cu lămâia...
  • Busuioc purpuriu

    Cod: 33121
    Soi nou, cu frunze purpurii și flori de culoare roz. Busuiocul purpuriu are o aromă mai puternică și mai dulceagă decât cel clasic. Îl poate înlocui cu succes pe cel cel verde în: salate, sosuri...
0