« Înapoi la pagina precedentă

Salvie (Salvia officinalis)

Cod: 46021


Este o plantă cu flori divers colorate folosită atât ca plantă medicinală cât şi ca plantă decorativă şi chiar ca şi condiment pentru carnea de pui sau porc. Este extrem de aromată şi are frunze verzi-albicioase şi flori rozalii sau violete. Folosită ca detoxifiant, protector împotriva diverselor infecţii care apar în această perioadă de primăvară cum ar fi bronşita,este şi tonic nervos si psihic, reîntineritor. Livrăm plante sănătoase la ghiveci.
 


Preț: 10 lei

  
Perioadă de plantare: martie-noiembrie


  
Perioada de înflorire:
iun - aug
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 9x9 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciul şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Necesită sol uscat.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 30-40 cm. Înălţimea la maturitate este de: 50-60 cm.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru frunziş şi înflorire bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Mentă

    Cod: 46004
    Plantă aromatică bine cunoscută, apreciată, cu un parfum deosebit. Frunzele proaspete sau uscate sunt ideale pentru ceai, salate sau ornarea prăjiturilor. Livrăm plantă bine dezvoltată, în ghiveci.
  • Mărar

    Cod: 33074
    O plantă anuală aromată pe care o puteţi folosi în mai multe moduri. Frunzele verzi proaspete, congelate sau uscate au un gust excelent. Preparat ca şi ceai este un remediu natural carminativ, digestiv...
  • Rubarbă la ghiveci

    Cod: 46016
    Este o plantă legumicolă perenă. Se cultivă pentru peţiolul lung al frunzelor. Datorită gustului acrişor intens, se recomandă  la prepararea compoturilor sau gemurilor care se poate combina cu...
0