Culori şi forme în alegerea plantelor perene


Plantele perene
sunt printre cele mai interesante reprezentante ale universului plantelor. Înfruntând condiţiile meteorologice nefavorabile, ele prind viaţă an de an. Cu toate că gerul le afectează, datorită rădăcinilor puternice în scurt timp ele vor răsări din nou.

cum alegem plantele perene

Ce plante perene să alegem?


Merită să alegem plantele perene în funcţie de aşteptările şi posibilităţile noastre. Se pot alege soiuri înalte (rudbeckia, echinaceea, margarete) sau mai scunde (floare de cristal, urechi de iepure, sedumuri ). Unele plante perene au nevoie de lumina soarelui (fluturei, garofiţe, levănţică) în timp ce altele preferă semiumbra (clopoţei, primula).

design degradina cu plante perene


Majoritatea plantelor perene au flori superbe însă se pot alege şi soiuri care ornează doar prin frunziş. Ele se pot asocia după culoare, putem grupa soiuri cu flori în mai multe nuanţe de roşu sau putem combina culori deschise cu cele închise pentru a obţine un contrast fermecător.


La înfiinţarea unui strat peren, trebuie să luăm în în considerare cerinţele plantelor faţă de calitatea solului, lumină şi cantitatea de apă. Se recomandă ca asocierea de plante să fie realizată din soiuri care dispun de necesităţi similare faţă de factorii de mediu.

plante perene pentru gradina


Orice plantă perenă poate fi o alegere bună, deoarece cu îngrijire minimă va decora mult timp grădina. Ne oferă o multitudine de forme şi culori, aşadar numai imaginaţia noastră poate limita felul în care le combinăm.1