Delimitarea grădinii cu plante veşnic verzi

Cine nu ar vrea protecţie împotriva prafului, gălăgiei exterioare şi a privirilor curioase? În realizarea grădinii de vis este foarte important să decideţi cu ce plante delimitaţi grădina. Delimitarea potrivită a spaţiului este o problemă importantă, nu doar în ceea ce priveşte îngrădirea terenului ci şi în separarea zonelor din interior.

plante vesnic verzi

Există mai multe opţiuni

Putem despărţi spaţiul dintre curte şi grădină, dintre straturile de legume şi cele de flori sau putem delimita locul de joacă al copiilor şi terasa pentru grătar. Pentru acest scop avem mai multe soluţii la îndemână: putem construi un gard din metal, beton sau din materiale naturale cum ar fi lemnul, piatra sau diverse plante.

Gardul despărţitor poate fi mai înalt sau mai scund, depinde în ce parte sau în ce scop îl utilizăm. Putem îmbrăca gardul de sârmă cu plante căţărătoare ca: iedera, clematita, viţa sălbatică, akebia sau chiar trandafirul căţărător.

Delimitare cu plante veşnic verzi

Dacă dorim un gard viu din plante veşnic verzi ce decorează şi iarna, putem alege soiuri cu creştere rapidă sau mai lentă, cu forme mai late sau mai zvelte, în funcţie de gust sau de spaţiul disponibil. Soiurile cu creştere înceată necesită una sau cel mult două tunderi pe an, iar cele cu creştere rapidă se tund de 3-4 ori, din primăvară până toamna.

Noi vă recomandăm următoarele plante sempervirescente: pentru înfiinţare de gard viu mai înalt Thuja Smaragd, Chiparos Leyland, Photinia, Prunus laurocerasus şi Lemn câinesc, iar pentru un gard mai scund soiurile de ienuperi, Pieris, Arbustul japonez sfânt sau chiar Levănţică, pe care le puteţi găsi şi în oferta noastră.


1