Florile vor încânta din nou lumea prin culoare și parfum!

Fiecare anotimp are farmecul lui pentru care merită să-l așteptăm. După trecerea gerurilor suntem foarte curioși, oare ce ne aduce primăvara? Am adunat acum câțiva dintre arbuștii cu înflorire mai timpurie, care ne colorează grădina imediat cum se zărește primăvara.

Primii vestitori ai primăverii (ianuarie-februarie)

Iubitorii de plante nu trebuie să aștepte toată iarna, deoarece există soiuri care ne încântă prin culorile minunate de la sfârșitul iernii, chiar dacă afară este încă rece.

Exact așa este Alunul Vrăjitoarelor Feuerzauber (Hamameris int. Feuerzauber) cu cea mai misterioasă floare, care ne încântă prin inflorescențele ei portocalii, roșiatice. De asemenea în această categorie intră și Viburnum Bodnantese Dawn cu florile ei parfumate, alb-rozalii. Nu putem lăsa deoparte nici Iasomia de iarnă (Jasminum nudiflorum) cu florile deosebite, sub formă de stea. Iar dacă nu dorim să aşteptăm aparitia florilor până ce vremea se încălzește și soarele prinde putere, neapărat trebuie să achiziționăm plante iubitoare de umbră, cum ar fi de exemplu Spânzul (Helleborus niger).

Când vine cu adevărat primăvara (martie)

După primii vestitori ai primăverii pe rând apar, una după alta, plantele care înfloresc în cursul lunii martie. Oare cine nu a întâlnit florile galbene, strălucitoare ale Ploii de aur (Forsythia x intermedia)? Marele nostru favorit este și Cireșul japonez (Prunus Serulata Royal Burgundy) care ne încântă cu florile minunate roz-deschis şi frunzele elegante care toamna se îmbracă în culori roșii-portocalii. Dacă tot am amintit de frunze interesante, nu putem să uităm nici de Arțarul japonez cu flori purpurii (Acer Palmatum Aconitifolium). Acesta şi-a primit numele după frunzele care toamna capătă culori roșiatice, primăvara și florile având aceeași culoare. Dacă admirăm Loropetalum chinese ne întrebăm, oare cât de multe minunăţii ne mai poate oferi natura? Petalele sale interesante, de culoare roz închis ne aminteşte de florile magice ale Alunului vrăjitoarelor. Celor care după o iarna săracă în culori îşi doresc o frumuseţe ieşită din comun, cu o nuantă intensă, le putem recomanda Mahonia Charity cu flori micuțe ce cresc în ciorchini într-o culoare aparte, de un galben strălucitor..

Explorează minunile naturii!

Din fericire, lista de mai sus poate continua cu multe alte plante. În scurt timp ele ne vor încânta prin culorile magice și parfumul amețitor. Dacă și tu aștepți deja această priveliște de vis îti recomandăm să profiți de zilele libere din weekend, să te plimbi prin natură. Fie că optezi pentru o plimbare mică sau o excursie mai lungă cu siguranţă vei ajunge revigorat și plin de energie acasă!

 

               primavara


1