Îngrijirea tenului cu fructe de pădure

Fructele de pădure au numeroase efecte pozitive asupra organismului nostru: sunt o sursă excelentă de antioxidanţi, conţin foarte multe vitamine şi minerale şi nu în ultimul rând sunt o sursă importantă de lichide.

Puţină lume ştie însă, că din fructele de pădure se poate prepara şi o excelentă mască facială. Căpşunile au efect hidratant şi revigorant în timp ce, zmeura ajută la netezirea ridurilor. Iată cum funcţionează:

Pentru revigorarea tenului - masca din căpşuni

Aproximativ un pumn de căpşuni se mărunţeşte bine cu furculiţa. Acestea se pun într-o jumătate de pahar de iaurt natural şi se amestecă. La final se adaugă o lingură de miere. Se aplică masca pe tenul bine curăţat, se lasă pe faţă 20-30 de minute după care se clăteşte cu apă călduţă. Tenul nostru va fi complet revigorat!

Zmeura împotriva ridurilor

Cu furculiţa se mărunţesc bine aproximativ doi pumni de zmeură, în care se adaugă o lingură de miere, 2 gălbenuşuri şi 3 linguri de făină de migdale. Se omogenizează. Masca se aplică pe tenul curăţat în prealabil, pe gât, ba chiar și pe decolteu. După 20-30 de minute se clăteşte cu apă călduţă. Pielea noastră netedă ne va mulţumi pentru această îngrijire! ;)
1