Sirop de lavandă

Cu siguranță cunoașteți nenumărate moduri de utilizare a acestei plante minunate, dar oare ați auzit că se folosește foarte des și în gastronomie? Aroma ei dă un gust aparte prăjiturilor, gemurilor, salatelor.  Se prepară din ea jeleu, sirop chiar și înghețată.

Vă prezentăm acum rețeta siropului de lavandă: 

Sirop de lavandă 

Ingrediente:

5 l apă

2 legături de lavandă

2 kg zahăr

1 lingură de sare de lămâie

Mod de preparare:

Apa împreună cu zahărul se pun la fiert. Când zahărul s-a dizolvat se adaugă florile de lavandă. Amestecul astfel obținut se fierbe timp de 10 minute. Se adaugă sarea de lămâie. Totul se fierbe în continuare, câteva minute.

Siropul care a rezultat se lasă să se odihnească o zi. A doua zi se filtrează atent, după care se pune din nou la fiert. Ulterior se poate turna în sticle, care se închid ermetic și se pun la sterilizat 20 de minute. Se păstrează într-un loc răcoros.

Cu sifon sau cu apă minerală este o răcoritoare specială, care ne încântă nu numai prin gust, ci și prin culoarea minunată. Pentru zilele festive se poate consuma cu șampanie și cuburi de gheață decorate cu flori de lavandă.

Dacă nu aveți încă lavandă în grădină, puteți cumpăra acum, de aici.


1