Tot ce trebuie să ştim despre muşcate

Muşcatele sunt unele dintre cele mai populare şi răspândite flori de balcon sau terasă. Nici nu e de mirare, deoarece sunt foarte rezistente şi ne bucură cu o mulţime de flori timp de mai multe luni.

muscate

Comoara Africii de Sud

Puţini ştiu că muşcatele sunt originare din Africa de Sud, ajungând în Europa doar în anii 1600.

În mediul lor natural, tufele pot crește chiar și până la 2 m, iar numele lor (Pelargónium) provine din cuvântul grecesc „pelargos” (barză) deoarece conform unor păreri, florile seamănă cu ciocul berzei. În prezent se cunosc mai mult de 200 de soiuri de muşcate, unele mai frumoase ca altele. Dintre soiurile de bază cele mai cunoscute sunt: muşcatele nobile, muşcatele tiroleze şi muşcatele englezeşti.

Ne răsplătesc pentru îngrijire

Cele mai multe soiuri de muşcate preferă lumina şi căldura, aşadar plantarea în exterior se recomandă doar atunci când temperatura nocturnă rămâne constant peste 10 grade Celsius. Muşcatele adoră locurile însorite: înfloresc cel mai frumos dacă se pot scălda minim 6-8 ore pe zi în razele soarelui.

Nu sunt pretenţioase faţă de sol, însă trebuie să le asigurăm cantitatea necesară de apă şi de substanţe nutritive (totodată nu suportă apa în surplus). E indicat să le administrăm regulat îngrăşământ, de primăvara până toamna. Este foarte important să reţinem că atunci când le udăm, apa nu trebuie să ajungă pe frunze.

Dacă avem grijă la toate aceste detalii, muşcatele noastre preferate ne vor răsplăti atenţia şi vor deveni atracţia principală a grădinii, terasei sau balconului nostru.

Preferata noastră: Calliope

În oferta noastră se regăsesc mai multe soiuri, atât cele nobile cât şi cele tiroleze. La noi, în acest sezon, soiul de Muşcate Calliope este vedeta. Inflorescenţele imense, catifelate, de culoare vişinie ne fascinează pe toţi!


1