Tunderea murului

Chiar dacă murii se regăsesc printre cele mai comune plante din jurul nostru, nimeni nu poate nega că fructele lor sunt delicioase. Deci, mai jos regăsiți modalitatea prin care să le tundeți corect.

Fie că faceți gem sau vă răsfățați cu plăcintă de mure ori pur și simplu doriți să consumați fructele cu puțin zahăr, să aveți posibilitatea de a culege mure din grădina proprie este ceva extraordinar. Cu toate acestea, acești arbuști pot fi destul de problematici și nimic nu le place mai mult ca și invadarea straturilor dumneavoastră de flori, deci tunderea lor corectă este o idee bună.

Pasul 1: Tundeți murele vara târziu sau toamna devreme

Murele produc fructe pe tulpinile de doi ani, deci este important să se tundă partea corectă în fiecare an. Imediat cum fructele au fost culese este timpul să tundeți tulpinile bătrâne, iar acest lucru înseamnă că tulpinile trebuie tunse vara târziu sau toamna devreme.

- luați tulpinile în mâini și urmăriți-le până la același nivel cu solul

- utilizați o pereche de foarfece de grădină sau foarfece pentru ramuri dacă acestea sunt mai groase și îndepărtați întreaga ramură

Pasul 2: Vara devreme legați împreună tulpinile noi

Este o idee bună să legați împreună tulpinile noi într-un mănunchi în timp ce tulpinilor de anul trecut le este permis să fructifice cu ușurință. Mai apoi puteți tăia tulpinile roditoare exact deasupra solului înainte de a dezlega tulpinile noi și de a le conduce pe suport.

Gerurile de iarnă pot afecta mugurii noi, sensibili așă că dacă ramurile au fost înnegrite de vremea rece din cursul anului, pur și simplu smulgeți-le când primăvara sosește. 

             


1