« Înapoi la pagina precedentă

Scoruș roșu (Aronia arbutifolia Brilliant)

Cod: 13644


Scorușul roșu este puțin cunoscut, dar va fi din ce în ce mai folosit datorită gustului original și a impactului pozitiv asupra sănătății. Este plin de vitamine, minerale. Conține fier și iod. Se cultivă nu doar pentru fructele sănătoase, cât și pentru frunzișul cu care se îmbracă toamna, când se transformă din verde crud în roșu-vișiniu, strălucitor. 
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioadă de coacere:
sept - oct
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 40/60 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie făcând perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Scoruşul fructifică abundent dacă este plantat pe sol neutru/uşor acid, distanţa minimă de plantare: 1,5 m. Înălțimea la maturitate: 1.5-2.5 m.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • La exemplarele mature se recomandă tăiere de rărire primăvara.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Top

    Agriş roșu Achilles la ghiveci

    Cod: 13537
    Acest soi de agriș are o creștere compactă și o bună rezistență la boli, în special rugina. Produce fructe atrăgătoare din punct de vedere vizual, prin culoarea lor roșie-vișinie și savuroase...
  • Alun purpuriu (Corylus maxima Purpurea)

    Cod: 13612
    Este un arbust atât roditor, cât și ornamental. Decorează prin inflorescenţele interesante şi frunzele frumoase, de culoare purpuriu-roşiatică. Fructele în aceeași culoare sunt comestibile și...
  • Corn (Cornus mas)

    Cod: 13616
    Alături de mure, zmeură sau afine, coarnele sunt cele mai căutate fructe de pădure. Atunci când sunt coapte, acestea au gust plăcut, dulce-acidulat. Sunt folosite la prepararea de dulceaţă, marmeladă...
0