Top

« Înapoi la pagina precedentă

Vinca major Aureomarginata

Cod: 47360


O plantă perenă extrem de îndrăgită, care decorează grădinile într-un mare fel. În limbaj popular, i se mai spune Saschiu și este extrem de populară în rândul celor care iubesc grădinăritul, dar și a artiștilor peisagiști, care o includ tot mai des în proiectele lor de amenajări exterioare. Vinca major este un soi mai ceva mai înalt, decât ”sora ei”, Vinca minor. la maturitate poate ajunge la o înălțime de aproximativ 20-30 cm. Are tendință târâtoare, ca urmare poate fi o excelentă acoperitoare de sol. Dacă nu aveți un spațiu prea generos, o puteți poate planta chiar și în jardiniere, unde va arăta nemaipomenit; iar tijele subțirele se vor întinde, pe unde vor putea sau se vor revărsa peste pereții acestora. Prezintă un foliaj extrem de atrăgător, luminos, ce îmbină verdele cu nuanțe de crem-gălbui; iar fiecare frunză pare o pictură în miniatură. Florile mov-albăstrii ce apar prin aprilie-mai au un aspect drăgălaș, conferind plantei un farmec deosebit și o gingășie aparte. Se amplasează în locurile parțial umbroase ale grădinilor.
 


Preț: 23 lei

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
mai - iun
  
Cerinţe faţă de amplasament: Semiumbră

  
Mărimea la livrare: plantă la ghiveci de 14cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 20 cm. Înălţimea la maturitate este de: 20-30 cm.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditate corespunzătoare.
  • Pentru înflorire bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

0