« Înapoi la pagina precedentă

Bambus Rufa (Fargesia Rufa)

Cod: 47349


Acest soi de bambus poate fi privit precum un ”as în mânecă”, menit să înfrumusețeze orice grădină sau spațiu exterior și să capteze toată atentia asupra lui. Formează o tufă elegantă, bogată, cu un foliaj luxuriant, care ne trimite cu gândul la un tărâm exotic. Are o creștere verticală, vizibilă mai ales când planta este încă tânără, apoi, pe măsură ce se maturizează, tulpinile subțiri se arcuiesc ușor, de la greutatea foliajului. Frunzele de un verde extrem de plăcut sunt relativ înguste, au vârful ascuțit și sunt scoase în evidență de tulpinile roșiatice. Bambusul Rufa se adaptează ușor locului în care este plantat,  ca urmare indiferent că se află în solul grădinii sau într-un ghiveci ori container, el se va dezvolta armonios. Este excelent pentru a forma garduri vii. Va fi de mare efect și în acest caz. Se întreține ușor și poate fi tuns. Este un soi viguros și tolerează temperaturile scăzute din timpul iernii, acesta nepierzându-și frunzele. Se leagănă în bătaia vântului, la fiecare adiere și se îndoaie, de parcă ar dansa. Se recomandă amplasarea sa în locuri luminoase. Ca un mic detaliu sau curiozitate, Fargesia Rufa se numără printre acele tipuri de bambus pe care simpaticii urși Panda giganți adoră să le consume.
 


Preț: 65 lei

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 20 - 40 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Necesită sol bogat, bine drenat
  • Distanţa minimă de plantare este de: 1,5-2 m. Înălţimea la maturitate este de: 2-2,5 m.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru frunziş bogat se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse recomandate


Produse similare

0