« Înapoi la pagina precedentă

Cireş Valerij Cskalov

Cod: 11704


Fructele de mărime medie au formă sferică, ușor turtită sunt dulci, foarte aromate. Culoarea este închisă aproape neagră, la coacere. Produce mult şi timpuriu. Se polenizează reciproc cu soiuri timpurii - mediu timpurii cum ar fi: Vera, Bigarreau Burlat, Stella, Sunburst.
 


Preț: 32 lei

  
Perioadă de plantare: februarie - aprilie / octombrie - decembrie


  
Perioadă de coacere:
mai - iun
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate, iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţă.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Cireşul preferă solul aerisit, potrivit de bogat în apă, substanţe nutritive.
  • Distanţa minimă de plantare: 5-7m. Înălţimea la maturitate este de: 4-6 m.
  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, anual de 2 ori:  în februarie-martie şi tăiere de vară în iunie-iulie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Cireş Uriaş de Germersdorf

    Cod: 11707
    Este un soi foarte popular, excelent atât pentru consum proaspăt, cât şi pentru prelucrare. Fructele mari sau foarte mari, de culoare bordo-roșiatică sunt pietroase, cu pulpa tare și gust armonios...
  • Cireş Kordia

    Cod: 11709
    Un soi nou, ce fructifică la câteva zile după Uriașul de Germersdorf. Fructele sub formă de inimă sunt mari, de aproximativ 6-8 g și au pulpa tare, crocantă, de culoare bordo-roşiatică. Creşte...
  • Cireş Bigarreau Burlat

    Cod: 11701
    Fructele sunt folosite mai ales pentru consum proaspăt, dar sunt ideale şi pentru prelucrare. Fructele sunt medii spre mari, de culoare bordo. Au pulpa pietroasă și un gust dulce-acidulat. Pomul este...
1