%

« Înapoi la pagina precedentă

Drăcilă Rose Glow (Berberis thunb. Rose Glow)

Cod: 42173


Un arbust decorativ care va fi cu certitudine în centrul atenției, datorită aspectului său. Rose Glow va străluci în grădină, precum o vedetă de cinema, pe covorul roșu, prin tufa sa amplă, bogată, densă și compactă, rotunjită ca formă, cu nenumărate ramuri subțiri ce țâșnesc din mijlocul acesteia către exterior. Frunzele cresc în mod abundent, de la bază până-n vârf, îmbrăcând efectiv fiecare ramură. Sunt relativ mici, dar extrem de atrăgătoare prin forma lor ovată, ca de ou, dar mai ales prin cromatică. Un efect pestriț în nuanțe de roz deschis și alb, pune în valoare fondul purpuriu-roșiatic destul de închis și pătrunzător ca nuanță. Primăvara, prin aprilie-mai are loc și înflorirea, însă fără a prezenta un interes major din punct de vedere estetic, accentul decorativ rămâne pe frunze. Se amplasează în zonele luminoase, însorite sau parțial umbrite ale spațiilor exterioare, soarele având un aport în menținerea vie a culorilor, în caz contrar, plantat în zonele mai umbroase, frunzele vor fi mai mult verzi. Arată bine atât solitar, cât și în diferite aranjamente exterioare alături de alți arbuști ori plante perene sau pentru a forma garduri vii. Se poate planta în grădini, dar și în parcuri. La maturitate, ajunge până la circa 150 cm, înălțime.
 


Preț: 18.4 lei
Preţ inițial: 23 lei

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
apr - mai
  
Cerinţe faţă de amplasament: Soare, semiumbră

  
Mărimea la livrare: 15 - 25 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 50 cm. Înălţimea la maturitate este de: 1-1,5 m.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru înflorire bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Odată la 1-3 ani se poate efectua tăiere de rărire/formare.

Produse recomandate


Produse similare

0