%

« Înapoi la pagina precedentă

Floare de colţ (Leontopodium alpinum)

Cod: 47007


Floarea de colț, prin frumusețea ei aparte vă va face și pe dumneavoastră la fel, dacă se va număra printre celelalte flori din grădină. Ceea ce o face specială este și motivul pentru care a devenit monument al naturii - este cea mai rară plantă perenă din întreaga floră montană. Din fericire, acestea sunt produse în sistem intensiv de cultură, fiind la fel de frumoase ca cele aflate pe înaltele culmi muntoase. Într-un aranjament cu rocării, se va simți ca o regină. Chiar merită acest statut. Florile sub formă de steluță, alb-argintii stau mândre în vârful tijelor fragile. Frunzele delicate și subțirele sunt acoperite în totalitate cu perișori fini, de un verde-argintiu. Se spune că este un simbol al modestiei și al rezistenței. Probabil de aceea poate fi cultivată în grădină fără griji, întrucât ține piept frigului din timpul iernii. Înflorește de-a lungul întregii veri. Așezată în ghiveci va fi decorul ideal. Trebuie doar să aveți grijă cu udarea, care se recomandă a fi moderată și să o amplasați într-un loc însorit.
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
mai - iul
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: plantă la ghiveci, 9 x 9 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 20 cm. Înălţimea la maturitate este de: 10-15 cm.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditate corespunzătoare.
  • Pentru înflorire bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse recomandate


Produse similare

0