« Înapoi la pagina precedentă

Floarea făcliei Alcazar (Kniphofia Alcazar)

Cod: 47300


Alcazar constituie o prezență falnică și o apariție exotică, în orice grădină. Aspectul său spectaculos atrage atenția, făcând-o vizibilă chiar și de departe. Tulpini înalte și viguroase susțin inflorescențele sub formă de spic, alcătuite din zeci de floricele tubulare, colorate în nuanțe vii de galben-portocaliu la bază și roșu-cărămiziu, spre vârf. Din fiecare floricică ies la iveală, stamine galbene, firave și subțiri, detalii care fac planta și mai interesantă. Frunzele lungi și înguste, ca niște lance au o nuanță plăcută de verde și completează armonios aspectul general al plantei. Înflorirea are loc odată cu începutul verii și ține până la finalul acesteia. Se poate planta solitar, dar și în grup alături de alte perene sau liniar, cu scopul de a obține o bordură uimitoare de-a lungul unei alei. Pentru a ieși mult mai tare în evidență, o puteți planta în fața unui gard viu ori a oricăror plante veșnic verzi, care să le ofere fundalul perfect. Floarea făcliei Alcazar va fi un magnet pentru cei mai colorați și jucăuși fluturi. Se recomandă plantarea în sol fertil, bine drenat. Ca amplasament, preferă locurile însorite, luminoase. 
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
iun - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: plantă la ghiveci

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 50 cm. Înălţimea la maturitate este de: 100 cm.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditate corespunzătoare.
  • Pentru înflorire bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

0