« Înapoi la pagina precedentă

Liquidambar styraciflua Palo Alto

Cod: 41048


Un copac demn de toată admirația. Formează o coroană îngrijită, frumoasă, compactă, compusă din sute de frunze extrem de interesante din punct de vedere formal. Acestea sunt lucioase, palmat lobate și par decupate manual. Arborele are creștere piramidală la tinerețe, dar cu timpul, coroana acestuia tinde să devină tot mai largă. În funcție de anotimp, cromatica foliajului este schimbătoare: verdele viu din timpul verii, toamna capătă diverse nuanțe de galben-portocaliu-ruginiu, roșu-purpuriu oferind privirii un spectacol vizual vizual incredibil. Florile apar vara, sunt galben-verzui la culoare, dar aproape insesizabile, nereprezentând interes deosebit și sunt urmate de fructele sub forma unor mici buzdugane, ce se mențin pe ramuri iarna, decorându-le. Se poate planta în parcuri, ca decor stradal sau în grădini ceva mai generoase ca întindere. Este rezistent la temperaturi scăzute. Se amplasează în locuri însorite, luminoase sau parțial umbrite. 

 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
apr - mai
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 120-140 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 8-12 m. Înălţimea la maturitate este de: 10-15 m.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru frunziş bogat se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse recomandate


Produse similare

0