« Înapoi la pagina precedentă

Păr Arabitca

Cod: 11201


Este un soi foarte timpuriu, de vară, care se coace deja la sfârşit lunii iunie. Fructele sunt mici, cu formă specifică de pară, de culoare galben deschis, foarte zemoase, dulci şi aromate. Se recomandă pentru consum proaspăt. Polenizator: Williams.
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: februarie - aprilie / octombrie - decembrie


  
Perioadă de coacere:
iun - iul
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate, iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Părul preferă sol fertil, este rezistent la secetă, distanţa minimă de plantare: 2,5-3 m.
  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, în perioada februarie-martie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Păr Favorita lui Clapp

    Cod: 11205
    Este un soi cu fructe mari, preponderent galbene; dar pe partea cu soare, puţin roşiatice. Pulpa este zemoasă, cu gust dulce, plăcut. Se recomandă în primul rând pentru consum proaspăt. În hale...
  • Păr Hardenpont

    Cod: 11206
    Este un soi de iarnă foarte productiv, cu fructe mari. Pulpa este extrem de zemoasă, topitoare, dulce-aromată. Perele se pot depozita, până în februarie-martie. Sunt ideale pentru compot. Pomul este...
  • Păr Clapp roşu

    Cod: 11203
    Sunt recomandate în primul rând pentru consum proaspăt, dar sunt potrivite şi pentru preparare de gem, prăjituri. Fructele sunt medii-mari. Pulpa este galbenă, zemoasă, foarte aromată. Pomul este...
0