« Înapoi la pagina precedentă

Physalis Peters Beste

Cod: 13680


Un arbust fructifer cu aer exotic. Vă va cuceri din punct de vedere vizual, dar și gustativ. Formează o tufă compactă, densă și frumos ramificată. Atrage atenția prin aspectul fructelor, acestea se prezintă sub forma unor lampioane în care se ascunde comoara delicioasă pe care o putem consuma. Fructul propriu-zis este rotund, de dimensiunea unei agrișe, galben-portocaliu la culoare. Are un gust extrem de plăcut, proaspăt, dulce, ușor acrișor. Se poate consuma ca atare, ca decor pentru deserturi, dar și sub formă de dulceață sau gem.


 


Preț: 35 lei

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioadă de coacere:
aug - oct
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 30-40 cm

 • Primăvara este indicată mutarea plantelor din ghiveci într-unul mai mare, nu este necesar în fiecare an, odată la 2-3 ani. Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în ghiveciul de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
 • Se păstrează într-un loc luminos, însorit.
 • Nu se recomandă administrarea de îngrășământ în exces, fiindcă acest lucru duce la dezvoltarea viguroasă a plantei în detrimentul fructificării.
 • Începând de mijlocul primăverii până toamna se poate ţine afară, la soare.
 • Nu este rezistent la ger, pe timpul iernii se introduce la iernat într-un loc luminos, la 10-15 grade C.
 • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse similare

 • Măslin (Olea europaea)

  Cod: 14024
  Recomandăm acest pom iubitorilor de măsline. Fructele foarte sănătoase sunt folosite drept remediu natural pentru numeroase boli. Uleiul extras din ele este folosit la diverse preparate culinare, inclusiv...
 • Nou

  Pepino Gold (Solanum muricatum)

  Cod: 14064
  Pepino Gold este un soi de plantă din familia Solanaceae, originară din America de Sud. Frunzele sale sunt verzi închis, iar florile au o nuanță pală de galben, uneori cu pete purpurii. Fructele...
0