%

« Înapoi la pagina precedentă

Physocarpus opulif. Magical Sweet Cherry Tea

Cod: 44269


Un arbust ornamental extrem de apreciat și îndrăgit, care oferă grădinilor un aspect deosebit. Are o creștere verticală, este bine ramificat, abundă în foliaj și e foarte florifer. Formează o tufă cu aspect destul de rotunjit și frunziș bogat, crestat pe margini ce trece printr-o gamă cromatică destul de largă, care se schimbă, în funcție de anotimp. Primăvara, lăstarii au nuanțe plăcute de verzui și portocaliu-roșiatic, care odată cu maturizarea plantei devin violet-purpurii. Spre sfârșitul primăverii o grămadă de boboci roz închis se deschid, dând naștere unor inflorescențe spectaculoase, delicate și elegante. Acestea au o formă rotundă, ca niște buchețele rotunde, alcătuite din floricele alb-rozalii. În urma acestora, apar fructele atrăgătoare, rozalii roșiatice. Dar uneori, Magical Sweet Cherry Tea ne poate oferi și o doua înflorire, care de regulă, are loc în mijlocul verii. Se amplasează cu precădere în locuri însorite, soarele având un rol important în menținerea intensității culorii frunzelor, în caz contrar, acestea tind să fie verzi. Necesită un sol bine drenat. Spectaculos în grădini, parcuri, solitar sau în grup, alături de alți arbuști sau plante perene.
 


Preț: 28 lei
Preţ inițial: 35 lei

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
iun - iul
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 30 - 40 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 50 cm. Înălţimea la maturitate este de: 1-1,2 m.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru înflorire bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Odată la 1-3 ani se poate efectua tăiere de rărire/formare.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse recomandate


Produse similare

0