Top

« Înapoi la pagina precedentă

Pipa turcului Judy (Campsis rad. Judy)

Cod: 43116


Printre iubitorii plantelor cățărătoare, pipa turcului se află în topul preferințelor; iar soiul Judy ocupă un loc fruntaș. Oferă grădinilor un aspect cu totul special și o îmbracă în cel mai elegant mod cu putință. Prezintă un foliaj bogat, de un verde închis ce scoate în evidență florile mari și luminoase, ce apar cu o abundență absolut copleșitoare începând din mijlocul verii, până toamna. Acestea au formă de trompetă și sunt colorate în galben, cu accente portocalii-roșiatice la interior. Această plantă se va cățăra în voie, decorând totul în calea ei. Arată splendid pe garduri, pergole, filigorii, pe lângă pereți sau orice alte suporturi i se pun la dispoziție. La maturitate, poate ajunge până la 6-8 m înălțime. Datorită desimii ramificațiilor, foliajului și a florilor, poate oferi pe timpul verii umbra mult râvnită, în funcție de modul în care este condusă pe suport. Se amplasează în locuri luminoase, însorite.
 


Preț: 30.4 lei
Preţ inițial: 38 lei

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
iul - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 15 - 25 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 1,5-2 m. Înălţimea la maturitate este de: 6-8 m.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru înflorire mai bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse recomandate


Produse similare

0