« Înapoi la pagina precedentă

Bujor Bowl of Beauty (Paeonia hybrid Bowl of Beauty) la ghiveci

Cod: 47289


O frumusețe fără seamăn, un bujor cu nume sugestiv. Acest soi oferă grădinilor un imens efect decorativ. Formează o tufă compactă, aspectuoasă, cu un foliaj bogat, verde închis, ce scoate în evidență tijele florale. Bobocii rotunzi dezvăluie la deschiderea completă, flori mari, incredibil de frumoase, asemănătoare anemonelor, datorită petalelor exterioare, de culoare roz. Acestea înconjoară o abundență de petale înguste și delicate, de un galben-crem la culoare. Emană un parfum ispititor, dulceag. Atrag fluturii și albinele ca un magnet. Ca amplasament, preferă locurile cu mult soare, luminoase. Bujorul înflorește în luna iunie. 
 


Momentan nu este disponibil
Disponibil: 15.08.2024

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
iun - iun
  
Cerinţe faţă de amplasament: Soare, semiumbră

  
Mărimea la livrare: plantă la ghiveci

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 30-40 cm. Înălţimea la maturitate este de: 60 cm.
  • Bujorii preferă solul fertil, bine drenat.
Numai atunci se taie partea aeriană când este complet uscată, astfel substanţele nutritive din aceasta se vor depozita în rizom.

Produse recomandate


    Produse similare

    0