« Înapoi la pagina precedentă

Cireş Bigarreau Burlat

Cod: 11701

  
Perioadă de plantare:
februarie-aprilie / octombrie-decembrie


  
Perioadă de coacere:
mai - iun
  
Cerinţe faţă de amplasament:
Lumină, soare

  
Mărimea la livrare:
puiet altoit de 2 ani cu rădăcină liberă



Fructele sunt folosite mai ales pentru consum proaspăt, dar sunt ideale şi pentru prelucrare. Fructele sunt medii spre mari, de culoare bordo. Au pulpa pietroasă și un gust dulce-acidulat. Pomul este de vigoare mare şi are productivitate medie spre mare. Polenizatori: Negru de Szomolya, Van, Uriaş de Germersdorf.
  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Cireşul preferă solul aerisit, potrivit de bogat în apă, substanţe nutritive. 
  • Distanţa minimă de plantare: 5-7m. Înălţimea la maturitate este de: 4-6 m.



  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, anual de 2 ori:  în februarie-martie şi tăiere de vară în iunie-iulie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.
0