Nou

« Înapoi la pagina precedentă

Drăcilă Golden Ring (Berberis thunb. Golden Ring)

Cod: 42172


Drăcila sau Berberisul este unul dintre arbuștii cu cel mai mare efect decorativ. Soiul Golden Ring se face repede remarcat în grădină atât prin tufa bogată, densă și compactă pe care o formează, cât și prin foliajul său. Tufa are un aspect îngrijit, atrăgător, cu multe ramuri subțirele care pornesc din centrul acesteia și tâșnesc în mod echilibrat în toate părțile. Fiecare ramură este încărcată de la bază până în vârf, cu o sumedenie de frunze mici, ovate, de purpuriu-roșiatic, nuanță ce e scoasă în evidență de un contur de culoare galbenă. Acest contur luminos apare la plantele mature și se intensifică toamna. Florile de culoare galbenă apar primăvara, însă acestea nu aduc un aport semnificativ din punct de vedere ornamental, punctul său forte fiind foliajul. La maturitate ajunge până la aproximativ 1,5 m, înălțime. Este o plantă rezistentă, ușor de îngrijit, ce suportă bine aerul poluat specific orașelor. Se amplasează în locuri însorite sau parțial umbrite. Se poate planta solitar sau ca gard viu. Ideal și pentru parcuri, pe lângă clădiri sau ca decor stradal.
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
mar - apr
  
Cerinţe faţă de amplasament: Soare, semiumbră

  
Mărimea la livrare: 10-20 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 50 cm. Înălţimea la maturitate este de: 1-1,5 m.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru înflorire bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Odată la 1-3 ani se poate efectua tăiere de rărire/formare.

Produse recomandate


Produse similare

0