« Înapoi la pagina precedentă

Drăcilă Golden Ring (Berberis thunb. Golden Ring)

Cod: 42172


Drăcila sau Berberisul este unul dintre arbuștii cu cel mai mare efect decorativ. Golden Ring este cel mai bun exemplu, în acest sens. Acest soi se face repede remarcat în grădină, o dată prin tufa bogată, densă și compactă pe care o formează; dar mai ales prin foliajul său. Tufa are un aspect îngrijit, atrăgător, cu multe ramuri subțirele care pornesc din centrul acesteia și tâșnesc în mod echilibrat în toate părțile. Fiecare ramură este încărcată de la bază până în vârf, cu o sumedenie de frunze mici, ovate, adică sub formă de ou. Acestea atrag atenția prin nuanța profundă de purpuriu-roșiatic, ce e scoasă în evidență de un inel marginal de culoare galbenă. Tocmai acest contur luminos e cel care dă și denumirea arbustului, conferindu-i totodată un farmec deosebit, care îl face vizibil de distanță. Primăvara apar și florile de culoare galbenă, însă acestea nu aduc un aport semnificativ din punct de vedere ornamental, punctul său forte fiind foliajul. Se poate planta solitar, caz în care tufa va decora grădina cu forma sa rotunjită, extrem de bogată. În egală măsură cu ajutorul acestei drăcile, puteți alcătui un gard viu atrăgător și în egală măsură impenetrabil. Tufa prezintă ghimpi și suportă tunderi. La maturitate ajunge până la aproximativ 1,5 m, înălțime. Se amplasează în locuri însorite, dar și parțial umbrite. Este ușor de îngrijit. Suportă aerul poluat specific orașelor. Este rezistent la dăunători și la temperaturile scăzute din anotimpul rece, precum și la cele ridicate din timpul verii. Ideal și pentru parcuri, în ronduri, pe lângă clădiri sau ca decor stradal.
 


Preț: 23 lei

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
mar - apr
  
Cerinţe faţă de amplasament: Soare, semiumbră

  
Mărimea la livrare: 20-30 cm

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 50 cm. Înălţimea la maturitate este de: 1-1,5 m.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru înflorire bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Odată la 1-3 ani se poate efectua tăiere de rărire/formare.

Produse recomandate


Produse similare

0