%

« Înapoi la pagina precedentă

Fluturaș ciocolatiu (Cosmos Atrosanguineus)

Cod: 31175


O frumusețe demnă de toată aprecierea și anume, o plantă perenă cu origini sud și nord-americane. Decorează grădinile prin florile sale pline de grație și mister, ce apar în vârful unor tije extrem de subțiri și delicate. Petalele ca din catifea, colorate în vișiniu-ciocolatiu îmbrățișează o aglomerare de stamine în aceleași note cromatice, conferind plantei un efect dramatic deosebit. Cosmos Astrosanguineus surprinde și prin parfumul discret pe care-l emană, acesta îmbinând armonios aroma vaniliei și a ciocolatei calde; motiv pentru care, în limbaj popular, uneori, i se mai spune și Floarea de ciocolată. Se poate planta solitar, însă arată spectaculos de-a lungul unei alei, ca bordură, precum și alături de alte plante perene, contribuind astfel la realizarea unor aranjamente peisagistice de mare efect. Începe să înflorească de la mijlocul verii și atrage fluturii ca un magnet. Se amplasează în locuri însorite, luminoase. 
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: aprilie-mai


  
Perioada de înflorire:
iul - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: 1 pachet/1 rizom

  • Bulbii de flori se depozitează până la plantare în spaţii uscate, bine aerisite, răcoroase. Desfaceţi pachetul lor pentru aerisire.
  • Adâncimea de plantare: 5 cm, distanţa minimă de plantare: 15 cm 

  • Numai atunci se taie partea aeriană când este complet uscată, astfel substanţele nutritive din aceasta se vor depozita în bulb.
  • Rizomii de fluturaș nu sunt rezistenţi la ger, necesită scoaterea lor toamna.
  • Rizomii se păstrează până primăvara următoare când se replantează în spaţii răcoroase, uscate.

Produse recomandate


Produse similare

0