« Înapoi la pagina precedentă

Iris Ensata Harlequinesque

Cod: 47419


Un iris cu origini asiatice, japoneze mai exact, care se deosebește de cei așa zis clasici, prin mărimea absolut impresionantă a florii. Harlequinesque are creștere verticală și se va remarca printre celelelate plante perene din grădină. Spre sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie vă veți putea bucura de florile sale uriașe, care la deschiderea completă pot depăși chiar și un diametru de 15 cm. Sunt deosebite nu doar prin mărime, ci și prin cromatică: petalele albe, fine ca mătasea, sunt artistic decorate cu numeroși pistrui mov-purpurii în plan central, dar și cu un contur elegant în aceeași nuanță. Un accent galben-auriu, la baza fiecărei petale, conferă florilor un farmec în plus. Se plantează în sol umed, bine drenat, cu o aciditate medie. Se amplasează în zone însorite. Acestui iris îi stă bine printre alte perene mai înalte sau de ce nu, în apropierea unui iaz, alături de alte soiuri ensata; dar și solitar. Puteți chiar crea o zonă dedicată irișilor, cu mai multe varietăți, de dimensiuni diferite și în culori contrastante
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Perioada de înflorire:
mai - iun
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: plantă la ghiveci

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditate corespunzătoare.
  • Pentru înflorire bogată se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse recomandate


Produse similare

0