« Înapoi la pagina precedentă

Miscanthus sinensis Strictus

Cod: 47412


O iarbă ornamentală care conferă grădinilor un aspect ușor tropical. Sinesis Strictus e unul dintre cele mai drepte varietăți de Miscanthus. Elementul decorativ caracteristic și distinctiv îl reprezintă accentele de culoare galbenă, care apar din loc în loc, pe toată lungimea frunzelor, de la bază până în vârf. Contrastul astfel format între fundalul verde și petele galbene, dau o luminozitate incredibilă plantei. Strictus formează tufe bogate, cu tije semețe, zvelte, care la maturitate pot ajunge până la 150-200 cm, deci se încadrează în categoria plantelor de talie mare. Odată cu maturizarea sa, tufele cresc și în diametru, putâng ajunge la dimensiuni de aproximativ 100 cm. Este tot mai des folosită de către artiștii peisagiști, nu doar pentru aspectul său, dar și pentru faptul că este o varietate rezistentă la ger. Planta înflorește spre sfârșitul verii, florile fiind sub forma unor pămătufuri, care apoi persistă pe perioada iernii. Este ușor de întreținut, nu prezintă dificultăți de întreținere, însă adoră locurile luminoase, ca urmare se va amplasa în astfel de zone. Poate fi folosită ca accent decorativ, prin plantare solitară sau în grup pentru: paravane, borduri, separator între diferite zone ale grădinii sau pentru a obține un gard viu. 
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: martie - noiembrie


  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: plantă la ghiveci

  • Plantele din ghivece pot fi plantate în grădină în orice perioadă a anului, excepţie face perioada geroasă când pământul este îngheţat.
  • Săpăm o groapă ceva mai mare decât mărimea ghiveciului şi-o udăm bine de tot.
  • Apăsăm pereţii ghiveciului, astfel încercând să scoatem planta.
  • Nu se curăţă rădăcinile de pământ, se pune planta împreună cu acesta în groapa de plantare, apoi se pune un strat de pământ deasupra şi se udă bine.
  • Necesită sol bine drenat.
  • Distanţa minimă de plantare este de: 100-120 cm. Înălţimea la maturitate este de: 150-200 cm.
  • În condiţii de secetă se asigură umiditatea corespunzătoare.
  • Pentru frunziş bogat se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la plante adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

0