« Înapoi la pagina precedentă

Oxalis Golden Cape

Cod: 32534


Atractivă precum o acadea! Această plantă, de mici dimensiuni este extrem de spectaculoasă. Florile, intens colorate în galben și roșu au forma unor trompete, dar privite din profil par niște cale în miniatură. Exteriorul petalelor creează un efect vizual special, prin intermediul dungilor roșii, curbate. Planta prezintă o tufă joasă, de maximum 10 cm înălțime. Înflorește abundent, timp îndelungat. Pentru a se dezvolta armonios trebuie plantată în zone luminoase, deoarece soarele contribuie la menținerea intensității culorilor. Preferă un sol bine drenat. Datorită aspectului exotic va înfrumuseța grădini, balcoane sau terase. Cu ajutorul ei se pot realiza covoare, în culori vibrante; însă arată la fel de bine și în ghivece. Pachetul conţine 3 bulbi.
 


Momentan nu este disponibil

  
Perioadă de plantare: septembrie - decembrie


  
Perioada de înflorire:
iun - aug
  
Cerinţe faţă de amplasament: Soare, semiumbră

  
Mărimea la livrare: 3 bulbi/ 1 pachet

  • Bulbii de flori se depozitează până la plantare în spaţii uscate, bine aerisite, răcoroase. Desfaceţi pachetul lor pentru aerisire.
  • Plantele bulboase preferă solul fertil, potrivit de umed, bine drenat.
  • Bulbii se aşază în groapa de plantare cu partea ascuţită în sus/cu rădăcinile de anul trecut în jos.
  • Numai atunci se taie partea aeriană când este complet uscată, astfel substanţele nutritive din aceasta se vor depozita în bulb.
  • Bulbii de toamnă sunt rezistenţi la ger, nu necesită protecţie de iarnă. Doar în cazul în care îi plantăm în ghiveci, atunci trebuie acoperit peretele ghiveciului.
  • Înainte şi după înflorire se poate administra îngrăşământ.

Produse asociate


Produse similare

1