« Înapoi la pagina precedentă

Păr japonez - Nijisseiki

Cod: 11908


Este un soi aparte, o combinaţie perfectă între măr şi păr. Fructul este mare, galben-auriu. Pulpa, galbenă și aromată  este zemoasă ca para și pietroasă ca mărul. Pomul este mediu-viguros și rodeşte abundent. Necesită ca polenizator soiul Hosui, dar se polenizează şi cu alte soiuri, precum: Williams sau Favorita lui Clapp.
 


Preț: 63 lei

  
Perioadă de plantare: februarie - aprilie / octombrie - decembrie


  
Perioadă de coacere:
aug - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Părul preferă sol fertil, este rezistent la secetă, distanţa minimă de plantare: 2,5-3 m.


  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, în perioada februarie-martie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Păr Bosc Kobak

    Cod: 11202
    Părul Bosc Kobak este unul viguros, cu productivitate ridicată. Fructele sunt de calitate superioară, pentru masă. Pieliţa lor este verde-gălbuie, acoperită complet cu o rugină brun-roşiatică...
  • Păr Arabitca

    Cod: 11201
    Este un soi foarte timpuriu, de vară, care se coace deja la sfârşit lunii iunie. Fructele sunt mici, cu formă specifică de pară, de culoare galben deschis, foarte zemoase, dulci şi aromate. Se...
  • Păr Favorita lui Clapp

    Cod: 11205
    Este un soi cu fructe mari, preponderent galbene; dar pe partea cu soare, puţin roşiatice. Pulpa este zemoasă, cu gust dulce, plăcut. Se recomandă în primul rând pentru consum proaspăt. În hale...
0