« Înapoi la pagina precedentă

Piersic Red Top

Cod: 11935


Este un soi extrem de îndrăgit, de vigoare medie, ce produce fructe mari, apetisante. Pielița preponderent roșie, acoperă pulpa galbenă, dar suculentă, aromată, ce se desprinde ușor de sâmbure. Piersicile se coc spre sfârșitul verii și sunt versatile în ceea ce privește modul de preparare. Pot fi consumate ca atare, imediat după recoltare sau pot fi folosite pentru gem, dulceață, smoothie-uri ori în prăjituri, tarte, înghețată etc.
 


Preț: 45 lei

  
Perioadă de plantare: februarie-aprilie / octombrie-decembrie


  
Perioadă de coacere:
aug - aug
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puieț altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate, iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Piersicul se dezvoltă bine pe multe tipuri de sol, distanţa minimă de plantare: 3 m.
  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică anual tăieri de întreţinere şi de fructificare, în perioada martie-aprilie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui magazin fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Piersic Early Redhaven

    Cod: 11404
    Este un soi minunat, care se caracterizează prin productivitate mare şi sigură. Fructele sunt medii-mari, puţin alungite, de culoare galbenă, dungate cu roşu. Pulpa este dulce, foarte aromată...
  • Piersic Dixired

    Cod: 11403
    Este un soi nemaipomenit, extrem de răspândit. Fructele sunt mari, de aproximativ 130 g, sferice, cu pieliţa galben-aurie, acoperită în cea mai mare parte, cu roşu viu; dar la coacerea deplină...
  • Piersic Incrocio Pieri

    Cod: 11411
    Produce fructe mari (120gr. aproximativ), rotunde, tomentoase. Pieliţa este alb-verzuie cu o pată roşie. Pulpa extraordinar de gustoasă, pietroasă, zemoasă este și ea tot alb-verzuie. Ideale pentru...
0