Plantarea trandafirilor

Pentru a nu fi nevoiți să renunţaţi la plantarea acestora pe perioada de vară, o soluţie ideală poate fi trandafirul în ghiveci, care în afara sezonului de iarnă poate fi plantat oricând.

În grădină, trandafirii se plantează în locuri cu mult soare. Ca să înflorească pe tot parcursul anului au nevoie de lumina soarelui 8 ore pe zi.

Așadar, pentru a-i planta corect trebuie să respectăm câțiva pași. În primul rând, săpăm o groapă suficient de mare încât rădăcina acestuia să încapă în ea, iar punctul de altoi să se situeze deasupra stratului de pământ. Udaţi groapa bine de tot înainte de plantare.

Putem pune îngrăşământ special care se utilizează la plantare, direct sub rădăcina trandafirului. Acesta ajută pe termen lung la dezvoltarea ei, fiind o substanţă nutritivă cu eliberare lentă.

Ramurile trandafirilor trebuie tunse după plantare, la 2-3 muguri.

Pe durata depozitării, trandafirii pierd o cantitate însemnată de apă, de aceea înainte de plantare, rădăcinile trebuie înmuiate în apă pentru o zi, astfel se înlocuieşte şi substituie cantitatea de apă pierdută.

Aşezaţi butaşul în groapă în aşa fel încât rădăcinile să fie plasate comod.

Acoperirea butaşului se efectuează manual. Trageţi cu mâna pământul spre plantă şi comprimaţi-l în jurul rădăcinilor acoperindu-le bine. Niciodată să nu călcaţi pământul deoarece puteţi răni rădăcina. După plantare, mocirliţi bine pământul din jurul ei.

În cazul plantării de toamnă, muşuroiţi bine trandafirul pentru a-l proteja de îngheţuri. Muşuroiul de pământ trebuie să acopere butaşii tineri de trandafiri, aceştia abia trebuie să se vadă câţiva cm, doar vârfurile ramurilor să fie vizibile. Primăvara, imediat după trecerea gerului trebuie descoperiţi.

Trandafirii căţărători necesită un sistem de sprijinire.

Plantarea trandafirilor în ghiveci se face într-un mod similar. După îndepărtarea ghiveciului, trandafirul se plantează împreună cu pământul de pe rădăcină.

Dacă aveţi nevoie de alte sugestii sau sfaturi privind plantarea, îngrijirea plantelor vă rugăm să ne contactaţi, cu încredere!


0