« Înapoi la pagina precedentă

Prun Renglot de Althann

Cod: 11607


Un soi de excepție, extrem de productiv. Fructul este de dimensiune mare și are formă sferică turtită, de un roşu-violet, la culoare. Pulpa, dulce și aromată se desparte de sâmbure. Recoltarea se face începând cu mijlocul lunii august. Este recomandat în primul rând pentru consum proaspăt, gem sau ţuică. Este autosteril, polenizatori: Muscat de Debrecen, Sermina, Renglot verde.
 


Preț: 44 lei

  
Perioadă de plantare: februarie - aprilie / octombrie - decembrie


  
Perioadă de coacere:
aug - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate, iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Prunul trăieşte pe aproape orice tip de sol, distanţa de plantare: 3-5 m.
  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, în perioada februarie-martie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Prun japonez Santa Rosa

    Cod: 11614
    Un soi de prun japonez care produce fructe foarte mari, rotunde, ce au pielița de culoare roșie. Pulpa galbenă este fermă, dulce și foarte suculentă. Se coc la începutul lunii august. Consumate...
  • Prun Jojo

    Cod: 11609
    Este un soi rezistent faţă de viroză (vărsatul prunului), ceea ce asigură rod mai bogat şi sigur. Prunele sunt mari, de culoare albastru-violet, foarte parfumate, gustoase. Sunt ideale pentru consum...
  • Prun Bluefre la ghiveci

    Cod: 12912
    Fructul este foarte mare (45-60 g.), puţin alungit, de un albastru închis, cu coaja brumată. Pulpa este tare, dulce, suculentă și se desprinde ușor de sâmbure. Produce timpuriu, sistematic şi...
0