Ce plantăm în locurile umbroase?

Imaginați-vă stând confortabil în grădină, la umbră, în timp ce vă savurați băutura preferată... Ce imagine frumoasă, nu-i așa? Dar, nu vi se pare că ceva lipsește din descriere? Cum arată peisajul pe care-l admirați, chiar în acel moment? Aici, facem referire la spectaculoasele plante perene, iubitoare ale locurilor umbroase.

Plante iubitoare de umbră

Deci, relaxarea perfectă are nevoie de o bancă sau un hamac și  desigur, de o priveliște pe care să o admirăm. Așadar, foliaje de diferite texturi, combinații interesante de culori, plante cu  flori deosebite sunt doar câteva caracteristici care compun peisajul ideal pentru locurile umbroase din grădina ta.

Hosta

Multe dintre plantele perene iubitoare de umbră sunt recunoscute pentru foliajul lor aparte – nu doar pentru florile lor. E adevărat că o floare, de regulă, îți ia ochii, dar după ce se ofilește ... ce îți rămâne? Foliajul, desigur. De exemplu, ați avut vrodată ocazia să admirați o grădină plină cu Hosta? Splendida plantă, datorită numeroaselor soiuri este capabilă să vă umple curtea cu tufe încărcate cu frunze de diverse texturi, forme, combinații de culori, din mijlocul cărora apar tije înalte cu flori elegante. Combinați soiuri cu frunze variegate, cu altele ”simple,” monocrome și veți obține un design aparte.

Spânzul

Această plantă este din ce în ce mai populară și nu degeaba, căci este superbă în ansamblul ei și este mereu verde. Înflorește devreme, chiar la început de an. După iarna lungă și anostă, delicata floare își face apariția.

Heuchera

Pur și simplu – wow! Această plantă cucerește instantaneu prin frunzele deosebite ca formă și culoare. Tufa are un aspect movilos și îngrijit.

 Pachysandra

Este o plantă elegantă, veșnic verde ale cărei frunze te trimit cu gândul la un ținut exotic. Plantată la baza sau în jurul unor arbuști iubitori de umbră, cum ar fi: Hortensia , Azalea sau Rododendron va arăta excepțional.

Spor la decorat locurile umbroase, din grădină! La cât mai multă culoare vă dorim! Aaaa și ...  relaxare plăcută! 

           


0