Cine ne îngrijeşte grădina, cât suntem în vacanţă?

Când vine vacanța, întrebarea cea mare este: cine va avea grijă de grădina noastră cât timp nu suntem acasă? Deși cea mai simplă soluție ar fi să apelăm la ajutorul rudelor, prietenilor sau vecinilor, aceasta nu este mereu posibilă. Așadar, responsabilitatea cade adesea în grija noastră. Iată câteva sfaturi pentru a pregăti hidratarea plantelor noastre încă dinainte de plecare:

1. Plantele de interior cu necesități mari de apă: Dacă avem plante de interior precum palmierii, care necesită o cantitate mare de apă, o soluție eficientă este să punem ghiveciul plantei într-un vas mai mare, astfel încât planta să poată absorbi apă dintr-un rezervor mai mare pe durata vacanței. Acest vas poate fi umplut până la jumătate cu apă, asigurând astfel că planta va avea suficientă apă disponibilă în timpul absenței noastre.2. Plantele de interior mai mici: Pentru plantele de dimensiuni mai mici, putem pune un bol cu apă în apropierea ghivecelor și să folosim un material absorbant, cum ar fi un șiret, pentru a transfera apa la rădăcini.3. Pentru plantele care necesită umiditate constantă: Acoperirea pământului cu turbă umedă sau mușchi poate prelungi durata de uscare a solului, menținând astfel o umiditate adecvată pentru plantele noastre.

4. Îngrijirea gazonului: Înainte de plecare, este recomandat să tundem iarba pentru a reduce consumul de apă din sol și apoi să udăm bine gazonul.

5. Tunderea trandafirilor: Tăierea trandafirilor înainte de plecare, chiar dacă nu toate florile sunt ofilite, îi va încuraja să producă boboci noi până la întoarcerea noastră.

6. Sisteme de irigare automată: Pentru o soluție sigură și eficientă, putem investi într-un sistem de irigare automată, care va asigura un aport regulat de apă plantelor noastre în timpul vacanței.7. Îngrijirea plantelor de balcon: Pentru plantele de balcon, cum ar fi mușcatele și petuniile, care nu rezistă bine multe zile fără apă, este esențial să le asigurăm o metodă eficientă de udare în timpul vacanței. Putem folosi sisteme de auto-udare pentru ghivece, disponibile în magazinele de grădinărit, sau putem improviza folosind sticle de plastic tăiate, umplute cu apă și înfipte în pământ lângă plante. Aceste soluții simple vor asigura că plantele noastre vor primi apă în mod constant în absența noastră.

Nu uitați că plantele, ca și animalele, au nevoie de apă în mod constant, mai ales dacă absența noastră va fi prelungită. Dacă planificăm udarea plantelor încă înainte de a pleca în vacanță, vom putea asigura sănătatea plantelor noastre în timp ce suntem departe de casă.


0