Cum arată plantele la livrare? Ce înseamnă stadiu vegetativ actual?

Exact la fel ca noi și plantele au ritmul lor normal de dezvoltare. Înainte să fie mari au fost și ele odată mici. Unele cresc mai repede, altele mai încet - fiecare are stadiul ei de evoluție. În funcție de momentul la care ea va fi achiziționată se va afla într-o anumită etapă, stadiu vegetativ.

Sweet Garden dorește să ofere produse de calitate, care să aibă o viață lungă și frumoasă. Tocmai din acest motiv, fiecare plantă va ajunge la dumneavoastră în perioada optimă de plantare, iar noi știm exact care este acel moment, fiți fără grijă. Însă un aspect important care trebuie avut în vedere este acela al stării plantelor la livrare. Produsul va ajunge la dumneavoastră în starea vegetativă existentă la acel moment.

Ce înseamnă acest stadiu vegetativ?

În funcție de tipul și specificul plantei această perioadă poate fi diferită și constituie un element de ordin biologic ce îi este caracteristic fiecăreia în parte. Cu alte cuvinte, perioada vegetativă reprezintă acel interval de timp prin care planta trece în procesul ei activ de creștere.

În privința aspectului pe care planta îl are atunci când ajunge la dumneavoastră contează momentul în care plasați comanda: luna, anotimpul etc.

Doar dacă aruncăm privirea pe fereastră, primăvara devreme, putem lesne observa că unele au ieșit, altele nu; unele sunt înflorite spre deosebire de altele. De exemplu, dacă o plantă înflorește în luna iunie, cu siguranță nu o vom putea trimite către dumneavoastră înflorită în luna martie sau în luna septembrie.

Un arbust ornamental poate fi livrat în luna martie fără frunze, în repaus vegetativ. Aceeași plantă în aprilie va avea deja frunze tinere, pe când în mai se va livra complet înfrunzită, ba chiar înflorită. Ploaia de aur în martie este înflorită, dar în iunie nu.

La pomii fructiferi perioada vegetativă începe atunci când mugurii florali încep să se umfle și se încheie odată cu căderea frunzelor, toamna. În timpul iernii, există o fază inactivă de creștere a pomilor - dar care nu este o perioadă de vegetație, numită perioadă de repaus vegetativ. Neavând frunze, putem verifica viabilitatea pomilor uitându-ne la crengi - acestea trebuie să fie elastice, iar dacă zgâriem puțin scoarța copacului dedesubt aceasta trebuie să fie verde.

Tototdată mărimea pe care planta o are la livrare nu are întotdeauna importanță deosebită - întrucât nu este un criteriu în aprecierea calității plantei. Mulți arbuști ornamentali se tund înapoi primăvara sau toamna pentru a dezvolta o tufă armonioasă și a avea o înflorire mai bogată. Dimensiunea plantelor perene de asemenea variază, în funcție de data la care are loc livrarea deoarece acestea sunt în continuă creștere.

O plantă tânără suportă mult mai bine replantarea, se aclimatizează mult mai ușor cu noul loc, decât o plantă matură. Este exact la fel ca în cazul nostru - al oamenilor sau al animalelor. 

Plantele livrate de Sweet Garden sunt ținute în depozite deschise, tocmai pentru ca ele să se aclimatizeze. Deci, atunci când vor ajunge la dumneavoastră se vor adapta extrem de ușor și rapid în grădină, nu trebuie ținute în casă, ele fiind plante de grădină și nu de apartament!

           


0