Cum ne pregătim de sărbătoarea Paștelui?

Paștele se apropie cu pași repezi, și a sosit timpul să îți aduci în casă, pe masă, în grădină și în suflet bucuria și frumusețea acestei sărbători. Iată câteva idei pentru a te pregăti pentru Paște într-un mod care îmbină tradiționalul cu pasiunea pentru grădinărit:   

1. Alege plante din grădină și folosește-le pentru a crea diverse decorațiuni florale

Pune în valoare frumusețea plantelor tale de primăvară prin expunerea lor în vaze, sau folosind coșuri și ghivece de flori frumos decorate. Poți alege vaze de sticlă și să le umpli cu flori proaspăt culese din grădină, sau folosește coșuri din răchită, lădițe din lemn sau ghivece colorate pe care să le decorezi cu plantele tale favorite și cu mici obiecte în stil festiv. Aranjamentele florale de primăvară în vase elegante sau mai moderne vor completa minunat decorațiunile tradiționale precum ouăle de Paște pictate manual sau figurinele de iepurași. 

  

2. Confecționează elemente de decor din materiale naturale

De exemplu, o coroniță poate fi realizată din câteva crenguțe subțiri și flexibile, pentru a fi ușor de modelat. Îndoaie-le în așa fel încât să obții o formă rotundă; apoi fixează-le pentru a fi sigur că nu se vor desface. Decorează coronița astfel obținută cu flori naturale sau uscate, iepurași din lemn, fundițe, etc. În cazul în care nu ai în grădină sau prin casă mici obiecte pe care să le folosești, poți găsi în comerț diverse obiecte cu specific pascal, din tot felul de materiale ușor de folosit, cum ar fi ouă decorative, mămăruțe, fundițe, mici figurine de puișori sau iepurași, etc.      

3. Ouă de Paște vopsite cu vopsele naturale

Ouăle de Paște pot fi vopsite prin metode mai vechi, tradiționale, cumpărând vopsea din comerț sau folosind vopsele naturale, preparate acasă. Tradiționalele ouă de Paște sunt roșii, însă dacă dorești să alegi varianta naturală, poți opta pentru coji de ceapă galbenă pentru a obține un roșu-maroniu, turmeric pentru galben, sfeclă pentru roșu-purpuriu, afine pentru mov-albăstriu, spanac pentru verde. Intensitatea culorilor variază în funcție de cantitatea de ingrediente naturale folosite pentru prepararea vopselei.    

4. Adaugă decorațiuni specifice de Paște în grădină

Completează atmosfera festivă adăugând în grădină decorațiuni de Paște. Figurinele de iepurași și ouăle vopsite vor aduce un farmec aparte și vor întregi atmosfera de sărbătoare. Dacă ai copii, implică-i pe cei mici în pregătirea grădinii pentru Paște creând un colț special de joacă în aer liber. Adaugă jucării și echipamente adecvate vârstei lor și poate chiar câteva plante pe care să le îngrijească ei înșiși.   5. Decorarea mesei de Paște 

Folosește un decor de masă de Paște cu culori vesele și plin de viață. Poți adăuga la fiecare loc un ou de Paște pictat manual sau un mic coșuleț cu flori de primăvară culese din grădină. 

  

6. Bucate delicioase de Paște 

Începe să planifici meniul festiv și pregătește-te pentru gătit. Din meniul de Paște nu pot lipsi preparate tradiționale care să aducă un gust autentic al sărbătorii. Ouăle roșii, drobul de miel, cozonacul și pasca sunt doar câteva dintre deliciile pe care le poți pregăti pentru a încânta papilele gustative ale celor dragi. Și, desigur, pe masa de Paște își vor găsi locul verdețurile de sezon, proaspăt culese din grădina proprie.  


0