Cum să tundem zmeurul?

Luați-vă mănușile, foarfecele de grădină și abilitățile de observare și pregătiți-vă să vă dați seama cât de ușor este să tundeți corect zmeurul.

Zmeurele sunt fructe delicioase și poate credeți că sunt greu de crescut. De fapt, aveți nevoie de foarte puține cunoștințe de specialitate sau spațiu pentru a crește un astfel de arbust fructifer și nu are nevoie de multă atenție sau îngrijire. Înainte să realizați vă veți plimba prin grădină pentru a recolta fructe delicioase care cu siguranță vor impresiona pe oricine trece pe lângă zona în care sunt plantate. Pentru a obține un potențial maxim din culturile de zmeur trebuie să știți cum să le tundeți. Să nu vă fie teamă, deoarece acest lucru este ușor de realizat.

Pasul 1: Ce fel de soi de zmeură aveți?

Stabiliți care este soiul dumneavoastră de zmeură pentru a determina perioada de tundere: toamna sau primăvara? Zmeura se împarte de regulă, în două mari categorii: cele care fructifică vara și cele care fructifică toamna. Fiecare categorie trebuie să fie tunsă diferit, deci este important de știut din care categorie face parte soiul dumneavoastră.

Pasul 2: Tunderea pentru soiurile cu fructificare toamna

Dacă le preferați pe cele cu fructificare toamna, atunci nu aveți mare lucru de făcut. Acestea fructifică pe tulpinile care au crescut în același an și tunderea nu trebuie făcută până în februarie. În acea perioadă, pur și simplu tăiați toate tulpinile la nivelul pământului, rărind grupurile de tulpini îngrămădite în vară.

Luați fiecare tulpină roditoare în mână. Folosiți o foarfecă de grădină ascuțită pentru a îndepărta tulpina complet. Continuați în acest mod cu toate cele care au fructificat.

Pasul 3: Tunderea pentru soiurile cu fructificare vara

Soiurile care vă oferă fructe suculente vara produc recolta pe tulpinile care au crescut în anul anterior. Acest lucru înseamnă că acestea trebuie tunse imediat după fructificare, toate tulpinile roditoare fiind retezate deasupra solului.  

          


0